Debatowanie nad jakością jedzenia stało się ostatnio wyjątkowo popularne, gdyż z jednej strony wiele krajów produkuje zdecydowanie zbyt wiele jedzenie i musi regularnie tony z tej żywności utylizować, a z drugiej strony jakość tak masowo produkowanej żywności pozostawia coraz więcej do życzenia. I tak medycyna wyraża się wyjątkowo negatywnie o większości produktów żywnościowych wybieranych przez konsumentów. Ci natomiast chętnie wybierają to co szybkie i smaczne – niestety coraz częściej wiąże się z tym cała paleta substancji chemicznych, których jeszcze pół wieku temu w przemyśle spożywczym nie było. Nie dziwi więc, że dieta stała się dzisiaj tak wymagająca – często ludzie przyzwyczajeni do swoich codziennych zakupów w dyskontach mają problem, gdy lekarz każe im w trosce o zdrowie wybierać określone produkty, specjalne gatunki ryb czy drogie orzechy i ziarna. Wielu ludzi zaczyna stosować się do tego typu rad dopiero, gdy nadchodzi choroba. A o wiele taniej jest zadbać o odporność, niż później płacić za leczenie.

zdrowieinatura.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułDieta dla każdego z nas
Następny artykułDieta dla chorych

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here